3 sätt att läsa godnatt-saga – Ett päron till morsa
ettparontillmorsa

Ett päron till morsa

3 sätt att läsa godnatt-saga

Hur underbart det än är med barnböcker och att få läsa för sitt barn så kan det även innebära vissa “prövningar” ibland.

1) Uttröttningsmetoden. Dock inte alltid helt effektiv…

GODNATTSAGA

Blir du också rättad när du råkar/försöker byta ut ord eller betydelser? Inget undgår som bekant en 3-4-ish-årig liten läsare. Sett filmen “Lida”? baserad på Stephen Kings “Misery”? 😉

 

2) Jedi mind tricks-metoden. Går i huvudsak ut på att utnyttja rösten och prata så släpigt, monotomt och hypnotiskt du bara kan, “Alfons är så trött, så trött, hans ögon blir tyngre och tyngre..”  Typ nåt i den här stilen, ja.

3) Sludder/ Däcknings-metoden. Redan efter första meningen känner du att du flyter i väg i tankarna och plötsligt börjar byta ut orden till flummiga nonsensmeningar i still med “Alfons, du rör väl inte såååg…tvättmaskinen, va? sååågen…sätt på diskmaskinen…va?” Då är det dags att släppa taget och fejda ut. Helst tillsammans.

Nattningsdäckningen

 

Och det här med barnböcker. Favoriten just nu är “Memmo och Mysen söker efter färger”. Teckningarna av Emma Virke är så fantastiska och texten på vers är nästan hypnotisk. Ser även fram emot att inhandla Josefine Sundströms nyutkomna “Saga-sagor” – den vet jag kommer vara grym, med underbara bilder av Emma Göthner.

Är tokig i barnböcker och älskar att botanisera bland nya. Drömmer om att få teckna egna en dag också. Tänker att om jag börjar våga säga den drömmen högt kanske det blir mer verkligt. Kanske Ett päron till morsa-karaktärerna kan bli barnbok på nåt sätt… eller om jag får chansen att teckna andra böcker, egna eller andras. Svindlande, fantastiska tanke.

Well… Håll utkik på bloggen efter mer bakom kulisserna-material från arbetet med Päronmorsa-boken i veckan – och nya seriestripar kommer!

Här är måndagens om ni missade!

7 saker du INTE visste innan du blev småbarnsförälder

Följer ni mig på Bloglovin så ni inte missar en endaste stripp? Här kan ni göra det!

FLER teckningar hittar ni som vanligt också på instagram.com/ettparontillmorsa. Och på facebook.com/ettparontillmorsa 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ettparontillmorsa

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jennx

  “Mamma ska läsa” huuuur många gånger har man inte hört den när man lägger andra barnet? Vår pappa får alltid kämpa i motvind, fast vi har varannan kväll.
  Har köpt den där kaninboken också, men F är typ rädd för den och ba: inte kaninen mamma! Så det där med att den boken kan “få vem som helst att somna”… Inte hos oss!
  Puss på dig fantastiska du! ❤️

  1. ettparontillmorsa
   ettparontillmorsa

   Haha, åh, samma här, Jennxan! Fast vi har ju bara ett då.. oftast P som måste hålla på spexa för att få bli the storyteller 😉 haha, åh F och kaninen alltså är ingen match? Har inte testat den ännu, måste jag ju göra! Kram på dig bästa du <3

 2. Elin

  Jag gillar Kaninen som inte kunde sova, Den är som 3:an. Dock gillar inte dottern den boken nåt vidare, hon har nog genomskådat att hon faktiskt alltid somnar innan sagan är slut! 😉