5 anledningar att längta till förskolestarten – Ett päron till morsa
ettparontillmorsa

Ett päron till morsa

5 anledningar att längta till förskolestarten

Sommarlov och semester i all ära, men det finns väldigt många fantastiska saker med förskolestarten också att längta till. Som…

1) Kidsens förbättrade koll på kläder och diverse tillhörigheter…

FORIS_KLADERKOLL_9

 

2) Förbättrad koll… på det mesta?

walkoffame7

 

3) Den något mer varierade kosten… 

Förskolan vs Hemma

 

4) Plötslig förbättring av den egna på- och avklädningsförmågan…

Förskolan vs Hemma

 

5) Förbättrade sömnrutiner överlag… 

Sova på förskolan

Sommarlov och semester gör inte direkt underverk för det här med sömnrutiner – eller några rutiner överhuvudtaget för den delen.

Så ni som ska skola in för första gången eller bara börja om på nytt – hav inget att frukta!

Förskolan ÄR fantastisk.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ettparontillmorsa

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma

  Herregud vilka pretton.. Jag har själv varit hemma hyfsat länge med barnen. Klart man fattar att det riktar sig mot de som har sina barn på fsk. Det är ingen artikel, inte ens en debattartikel. Om man nu ska bedriva hemundervisning kanske man ska lära sig skillnaden.
  Älskar dina strippar! Spot on 👏

 2. Maria

  Hej! Måste väga upp alla negativa kommentarer här!! Jag känner igen mig, spot on!!! Tack för din blogg, så bra! Även köpt din bok!!

 3. Maria

  Måste väga upp alla negativa kommentarer här!! Jag känner igen mig, spot on!!! Tack för din blogg, så bra! Även köpt din bok!!

 4. Emma - På Smällen!

  Jag älskar humorn, igenkänningsfaktorn och lättsamheten i dina inlägg! ❤ Du avdramatisera situationer som uppstår i vardagen och får oss föräldrar att luta oss tillbaka och skrattta åt situationerna istället för att gräma oss över dom! Sluta aldrig med det du gör för du är grym på det och dom som följer dig vet att du inte har något underliggande budskap om förskola vs. hemma så ta inte åt dig av kritiken. Kram! ❤

  1. ettparontillmorsa
   ettparontillmorsa

   Tack snälla du, Emma. Det värmer! <3 Skrivit ett svar här i kommentatorsfältet. Inget underliggande sådant budskap som sagt, bara humor som i detta fall enbart handlar om en drift mellan just den kontrast som en del föräldrar – som vanligtvis har sitt barn på förskolan – kan uppleva när barnet väl är hemma. Och indirekt en drift med allas våra tillkortakommanden som människor och föräldrar. Men vi gör alla så gott vi kan! Stor kram.

  1. ettparontillmorsa
   ettparontillmorsa

   Hej! Tack för alla era kommentarer om detta! Mina seriestrippar är absolut inte tänkt som någon kritik mot föräldrar som INTE har sina barn på förskolor. Inget ställningstagande alls här. Alla hemmaföräldrar där ute gör ett helt fantastiskt jobb och era barn är precis lika fantastiska såklart! Detta är enbart tänkt som humorbilder för att försöka se det komiska med just förskolevardagen och en drift mellan just den kontrast som en del föräldrar – som vanligtvis har sitt barn på förskolan – kan uppleva när barnet väl är hemma. Allt skruvas till och skrivs och ritas med humor. Så är det med alla mina bilder. Humorbilder som vill sprida lite skratt, avdramatisera och få de som väl känner igen sig i denna vardag att känna sig lite mindre ensamma. Så heja ALLA föräldrar – vi gör alla så gott vi kan! Kärlek till er alla <3

 5. Lena

  Skrattretande 😀 barnen är lika bra hemma och får mer uppmärksamhet och klarar av allt bättre hemma och mår så mycket bättre , den som skrev den artikel kan hålla det för sig själv. Föräldrar är bäst på uppfostra ❤️😊 fsk 👎🏻👎🏻👎🏻

 6. Nina

  Tråkigt och nedvärderande mot föräldrar.. Är stolt hemma-mamma och så glad att slippa ha barnen på dagis.. Stora går i skolan och vi njuter av varje lovdag som gör vi slipper passa tider.. Våra barn leker med varann, vi är i skogen och ute o fiskar i båten.. Har som en hel lekpark på gården och har lite husdjur som inte skulle må lika bra om vi alla va borta hela dagarna..

 7. Ea

  Oj, jag tycker att det går helt utmärkt att både få barnen i säng i tid på semestern om man bibehåller den för barnen vintiga rutinen. Ta istället ledigheten som en chans att verkligen spendera tid med att lära känna era barn! De växer ju så fort! Och kan ni inte kommunicera med dem, så lär er! Det finns massor på internet om strategier och kommunikation. 🙂 Bra att ha tid till att lära sig bli en bättre förälder och att spendera tid tillsammans! Njut av livet! Njut av varandra! Familjen finns kvar och arbetet finns inte alltid det!